søndag den 15. maj 2011

Du ved hvad man siger om mænd i store biler..

Nu skal du høre en historie.
For mange år siden, på et lille værksted, langt langt væk, blev lille Ronny født.

Endnu længere væk blev lille Johnny født. De voksede op og lærte om livet, så som gigantiske patter, surround sound, og knallerter.
En dag mødtes de to unge, og fik et barn sammen. Barnet hed Brian. Brian byggede en by der rimer på pibe fordi.. han havde dårlig humor.
Og sådan blev byen Nibe faktisk grundlagt... En mindre flække nær Aalborg - og her blev jeg født.
Et sted hvor man kommunikere via Brian-sprog istedet for dansk, og køber sig en brugt scooter, istedet for at få en kæreste.
Et sted hvor det ikke bliver set ned på, at råbe FISSE efter fremmede mennesker kl. 7 om morgen, men set som en venlig gestus.
Her blev jeg født, her har jeg hjemme.


Men jeg har mig en teori: Stor bil.. lille pik.
Fuldstændig tydeligt, vil jeg mene, at den totalrenoverede skoda med tonede ruder og gearstang, med indbygget neon lys, må kompensere for et eller andet.
Sådan en bil skriger bare potensforlænger. Alt imens sange fra Kolding aka. Kælling braser ud af højtalerne og leder mine tanker hen på den absolutte modsætning af potensforlængning..

Sikke en dyr hobby. Og nu tænker jeg ikke på alt det ekstra lir, blær og fælge. Jeg tænker på de ekstreme summe de må bruge på overtøj! For det er en fysisk (nok mere psykisk) umulighed at rulle vinduerne op. I regn og slud, skal Boing Boing, med Nik og Jay, ud.. Hvis du tænker over det - hvor ofte ser du så ikke et Brian-væsen sidde i sin bil, iført dynejakke. Absurd siger jeg dig - og dog. Hvis de bruger pengene på dynejakker, slipper de for at købe airbags, og så går budgettet vel op.

Noget jeg også har lagt mærke til, er den abnorme lyd der kommer ud af bilerne når de gasser op. Og som kvinde, der absolut intet forstår om biler, og ikke lige søger efter denne viden, regner jeg bare med at der er noget galt med deres super fly rides.. - lig lige mærke til mit nizzle street slang.
Kan vi ikke fange dem alle sammen, og mase dem ned i en 2-dimentionel verden, hvor vi ikke behøves at konfronteres med dem, uden selv at bede om det? Et sted hvor de, hver eneste dag, cruiser efter blingbling og gummi, sige hej til fætter (som by the way synes de har en fed BMW) og samle plastic piger op for noget kuzz, som gentagende siger: "hihi okay så kommer jeg"... Men så igen, det lyder ikke som om dén idé ville blive til en succes. Specielt ikke blandt dovne skole elever... eller hvad?

Jeg er bekymret for verden. Deres biler ligner jo ikke noget gangsta fuck-up shiit, men nærmere noget fra George Michaels musikvideo, wake me up before you go-go. Og dét er ikke en verden jeg har lyst til at vågne op i hver eneste dag! Og du skal bestemt ikke vække mig før du går-går!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar